Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

11 – 17 februari – ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy

Posted by on feb 5, 2013

Het jaar 2013 begint zoals ieder jaar spectaculair voor tennisliefhebbers. Na de ongetwijfeld spannende finales van Australian Open eind januari mag Nederland zich opmaken voor alweer de veertigste editie van het jaarlijks in Ahoy georganiseerde ABN AMRO World Tennis Tournament, dat plaats zal vinden tussen 11 en 17 februari. Ook dit jaar komen toptennissers uit alle uithoeken van de wereld naar ons koude kikkerlandje om zich met elkaar te meten. Richard Krajicek, sinds 2004 toernooidirecteur, heeft er weer alles aan gedaan om de echte toppers te verleiden naar Rotterdam af te reizen. Een blik op het deelnemersveld vertelt ons dat hij voor de editie van dit jaar wederom geslaagd is in zijn missie: tennisminnend Nederland laten smullen van tennis op topniveau.

De blikvangers

De grote blikvanger van deze editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament is net als vorig jaar de Zwitserse toptennisser Roger Federer. Deze ervaren rot, tevens de winnaar van vorig jaar, zal het echter niet gemakkelijk krijgen in Ahoy. Onder de overige mededingers naar de titel bevinden zich namelijk gevestigde namen als Juan Martín del Potro, Jo-Wilfried Tsonga en Richard Gasquet. Onze eigen Robin Haase en Igor Sijsling zijn ook van de partij, maar zij zullen ongetwijfeld het uiterste uit zichzelf moeten halen om de titel in eigen land naar zich toe te trekken.

Tennis Plaza en Sports Plaza

Het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft naast al dit tennisgeweld nog veel meer moois te bieden. Zo zijn alle bezoekers welkom op Tennis Plaza en Sports Plaza, twee pleinen waar genoeg te beleven valt. Tennis Plaza is een winkelplein waar men kan snuffelen in een ruim aanbod van sport- en vrijetijdskleding, tennisartikelen en luxeproducten in alle soorten en maten. Ook worden hier andere activiteiten georganiseerd, zoals “meet-and-greetsessies”, waarbij bezoekers hun favoriet in levende lijve kunnen ontmoeten.
Op Sports Plaza staat alles in het teken van de tennissport. Jong en oud kan hier meedoen met verschillende tennisgerelateerde activiteiten onder deskundige leiding.