Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

13 december 2012 – Balthazar in Rotown

Posted by on sep 10, 2012

De tijd dat Nederlanders met een gerust hart grappen konden maken over het ‘kleine broertje’ België lijkt definitief voorbij. Een Belg zit aan het hoofd van de Europese Raad, en het was ook een Belg die het Olympisch Comité dat de Olympische Spelen in Londen deze zomer tot een succes maakte leidde. Daarnaast overvleugelen de Belgen Nederland al jaren als het om popmuziek gaat. Artiesten als dEUS, Triggerfinger en Selah Sue trekken volle zalen in Nederland en zijn inmiddels niet meer van de radio af te slaan. Een compleet nieuwe lichting Belgische artiesten staat nu klaar om de heerschappij van de Belgische muziek door te zetten.

Balthazar
Een van de meest populaire en vernieuwende nieuwe Belgische bands is het uit Kortrijk afkomstige Balthazar. Deze groep, die in 2010 groots debuteerde met het album Applause, heeft de afgelopen jaren al enkele malen ons land aangedaan, en met succes! Bezoekers vielen massaal voor de volstrekt eigen sound van de Belgische groep, dat aparte melodieën combineert met een groove, waardoor haar muziek bij veel mensen aanslaat.

Rats
Na optredens in binnen- en buitenland die op de release van Applause volgden heeft Balthazar niet stilgezeten. Op 15 oktober dit jaar komt het langverwachte tweede album Rats uit, wat moet gaan zorgen voor een stroomversnelling in de carrière van de jonge Belgen. Om deze plaat te promoten – en natuurlijk iedereen een geweldige avond te bezorgen – doet Balthazar op 13 december het Rotterdamse Rotown aan. Mis het niet, want wie weet gaat de band binnen de kortste tijd dEUS achterna, wat betekent dat je hen niet meer in kleine zalen in Nederland zult kunnen zien!