Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

13 oktober 2012 – Advanced Music Fest Blown Away

Posted by on okt 10, 2012

Op 13 oktober 2012 kun je een explosie van muzikaliteit verwachten in de Fenixloodsen van het Rotterdamse havengebied. Een niet voor de hand liggende combinatie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, techno producer Secret Cinema en Ted Langenbach van Now&Wow gaan een samenwerking aan voor een spiksplinternieuw festival, het Advanced Music Fest Blown Away.

Muzikale cross-over
Een cross-over van techno en klassieke muziek is iets wat het Rotterdams Philharmonisch Orkest nog nooit heeft gedaan en daar zullen zij dus eens flink voor uitpakken. Onder leiding van chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin zal de voltallige bezetting van ruim 100 musici zullen zij aanwezig zijn tijdens dit nieuwe Rotterdamse festival. Wanneer de laatste noten van het orkest zijn gespeeld nemen de beats van techno producer Secret Cinema de setting over en barsten de Fenixloodsen uit hun voegen. Ook voor hem is het een uniek moment. De Rotterdamse producer zal optreden als dirigent en dat beloofd een groot spektakel te worden.

Visuele explosie
Aan visuele creativiteit zal het tijdens het festival ook niet ontbreken. Niemand minder dan Ted Langenbach, zal de loodsen voorzien van knallende acts, theater, installaties en levende decorstukken. Waar hij al eerder bij Now&Wow heeft laten zien hoe een echt knalfeest er uit hoort te zien, zal hij ook bij het Advanced Music Fest Blown Away het heft in eigen handen nemen en er zorg voor dragen dat de menigte compleet uit zijn dak gaat.

Food Line-up
Ook aan eten is er gedacht tijdens het festival. De festivalgangers zullen op een ongekende Rock-‘n-Roll manier getrakteerd worden op een culinaire ervaring. Rock-’n-Roll wordt hierbij wel erg letterlijk genomen, want het eten zal al rijdend door het publiek verplaatst worden. Er is zelfs een heuse Food Line-up met onder andere: CaterKaravaan, Saté-man, Kofte Kanto, Suiker&Bloem, Man met Bril Koffie en Old Scuola. Onvervalst streetfood maakt deze muzikale explosie echt helemaal af.