Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

22 september 2012 – Baroeg Open Air

Posted by on sep 10, 2012

Hoe het ooit begon

Wat in 1981 begon als een jeugdhonk in Rotterdam Lombardijen, is uitgegroeid tot een landelijk bekend poppodium. Baroeg is ‘the place to be’, als het gaat om de hardere en alternatieve muziekstromingen. Veel bekende bands, zoals Cradle Of Filth en Within Temptation, speelden al bij Baroeg toe ze nog onbekend waren.

In 2006 vierde Baroeg zijn 25 jarige bestaan met een gratis festival in het Spinoza park. Ruim 3500 mensen kwamen hier op af en vanaf dit moment werd er besloten om er een jaarlijks terugkomend festival van te maken.

De Vijfde editie

Inmiddels is het aantal bezoeker enorm gegroeid. Jaarlijks komen er nu 16.000 mensen op af. Zaterdag 22 september 2012 vindt alweer de vijfde editie van het gratis Rotterdamse festival plaats in het Zuiderpark, naast de Ahoy. Ook dit jaar komen er weer bekende namen en is er ruimte voor jong aanstormend talent.

Line-up

Main stage:
 Unleashed
 Kontrust
 Peter Pan Speedrock
 Melechesh
 Karma To Burn
 Do Or Die
 Furyon
 Honky

Talent stage:
 Dieselburner
 Twice The Same
 Liar’s Dice
 Combustion
 Diatryma

Naast veel muziek is er op het festivalterrein voldoende gelegenheid om te eten en te drinken. Ook is er een markt waar je band merchandise, kleding en CD’s kunt kopen.