Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

Het vervoer in Rotterdam

Posted by on mrt 15, 2013

Over het algemeen is het openbaar vervoer in Rotterdam prima geregeld: metro, bussen en trams sluiten perfect op elkaar aan. Wilt u bijvoorbeeld Rotterdam per fiets, auto of taxi verkennen? Dan is deze manier van vervoeren ook prima geregeld. Een unieke manier om Rotterdam te verkennen is per vervoer over water.

Openbaar vervoer

De RET verzorgt al het openbaar vervoer in Rotterdam. In alle RET vervoermiddelen kunt u alleen gebruik maken van de OV-chipkaart. De OV-chipkaart is het enige geldige vervoerbewijs.

Rotterdam per fiets verkennen

Rotterdam heeft een uitgebreid fietspadennet en is dan ook zeer geschikt om per fiets te verkennen. Een fiets kan op het Rotterdam Centraal Station via Fietspoint, vanaf ongeveer € 6,50 per dag worden gehuurd.

Taxi of auto huren

24 uur per dag, 7 dagen per week, bestaat de mogelijkheid om per auto, tuktuk, taxi of velotaxi Rotterdam te verkennen. Een auto huren kan gemakkelijk. Er zijn diverse adressen waar u terecht kunt voor autoverhuur in Rotterdam. En bent u met een grotere groep, kijk dan eens naar de mogelijkheden om een bus te huren in Rotterdam.

Watertaxi en waterbus

De zogenaamde HNY watertaxi pendelt op en neer tussen Hotel New York, de Leuvehaven en de Veerhaven. Een reservering is niet nodig; de wachttijd bedraagt maar 10 minuten. In deze watertaxi kunnen maximaal 8 personen worden vervoert. Afhankelijk van het aantal te vervoeren personen en vertrekpunt, is de prijs voor een enkele reis voor een volwassen persoon vanaf € 2,90. De Aqualiner is een veerdienst met haltes bij de Erasmusbrug/Spido, de Katendrecht, de St. Jacobshaven en Heijplaat-RDM. De fiets mag gratis mee. De waterbusis geschikt voor een dagje uit in de regio Rotterdam. De waterbus vaart tussen Rotterdam (Willemskade) en de Drechtsteden. Ook bestaat de mogelijkheid om gratis de fiets mee te nemen.