Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

januari 2013 – Bettie Serveert in Rotown

Posted by on nov 14, 2012

De Arnhemse indieband Bettie Serveert timmert inmiddels al ruim twintig jaar aan de weg, maar van ophouden is nog steeds geen sprake. In januari 2013 komt de band namelijk alweer met haar negende studioalbum Oh Mayhem!. Volgens geruchten zal de band met dit album teruggrijpen op de unieke sound waar Nederland begin jaren ’90 massaal voor viel.

Het succes
We hebben het hier natuurlijk over het debuut Palomine, dat het relatief onbekende bandje in één klap beroemd wist te maken. Nederland bleek uiteindelijk zelfs te klein voor Bettie Serveert. Amerikaanse radiostations kregen lucht van de Nederlandse band, waarop de Arnhemmers besloten te toeren aan de andere kant van de oceaan. Het succes van Bettie Serveert in Amerika zou uiteindelijk uniek blijken voor een Nederlandse rockband: de band verkocht alleen al in de VS grofweg tweehonderdduizend platen, wat voor die tijd toch wel bijzonder was.

Na de voor Bettie Serveert erg succesvolle eerste helft van de jaren ’90 heeft de band de klasse van Palomine nooit meer weten te evenaren. Dit betekent niet dat zij direct de vergetelheid in werd gesleurd; Bettie Serveert bracht tot op heden acht studioalbums uit, die stuk voor stuk goed werden ontvangen. Helaas miste op elk van deze albums dat éne “iets” dat veel Nederlandse harten stal in de tijd van Palomine

Oh Mayhem!
Toch is het te hopen dat Bettie Serveert, dat haar naam ontleent aan voormalig tennisster Bettie Stöve, ooit nog in de buurt zal komen van het succes dat Palomine in 1992 teweegbracht. Volgens insiders zal het nieuwe album Oh, Mayhem! in ieder geval qua brutaliteit in de buurt komen. Wat dat precies te betekenen heeft zullen we met zijn allen moeten afwachten.

Bettie Serveert in Rotown: Wees erbij!
Vanwege het uitkomen van de nieuwe plaat zal Bettie Serveert begin komend jaar een uitgebreide toer houden langs alle grote Nederlandse zalen, en uiteraard doen zij dan ook Rotown aan! Verwacht raspende gitaren (Peter Visser staat niet voor niets bekend als één van de beste gitaristen van ons koude kikkerlandje), melodieuze zang en bovenal een uitstekende show met het beste uit het imposante oeuvre van Bettie Serveert!