Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

Museum Boijmans van Beuningen

Posted by on sep 19, 2013

Museum Boijmans van Beuningen

Een bezoekje aan het museum van Boijmans van Beuningen is altijd een reisje maken doorheen de tijd. U reist er samen met u gezin door de geschiedenis van de kunst. De topwerken die er tentoongesteld worden geven u een perfect overzicht van de ‘vroege’ Middeleeuwen tot onze huidige 21ste eeuw. U kunt er onder andere de topwerken van: Van Bosch, Rembrandt, Dali, Van Gogh en Christo bewonderen die allemaal, stuk voor stuk nog in perfecte staat zijn. Ook aan de kinderen is gedacht: een reisje maken doorheen het museum hoeft niet saai te zijn maar juist spannend en dat is er allemaal te vinden!

Kunstverzameling

Museum Boijmans van Beuningen is een van de aller oudste musea die in Nederland te vinden is. Welgeteld in het jaar 1849 laat een jurist genaamd Boijmans zijn gehele kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. De stad Rotterdam besliste toen om de kunstwerken tentoon te stellen voor het grote publiek.

Oud en modern bij elkaar

Tijdens de rondreis doorheen het museum zal u stilstaan bij prachtige werken van Bruegel en Rembrandt. U maakt het ontstaan van het impressionisme mee en natuurlijk ook het modernisme van Monet en Gogh. Via binnen heeft u een uitstekend panorama op de beeldentuin.

Pret voor kinderen

De tocht hoeft niet per se saai te zijn omdat kinderen aan de balie een iPod kunnen huren waar ze onderweg naar de verhalen kunnen luisteren zoals de toren van Babel. Waarom is de toren nooit afgeraakt? Het is een van de zovele vragen waarop zij antwoord krijgen doorheen hun reis.

Toegangsprijzen

Kinderen en studenten kunnen het museum gratis bezoeken. Volwassenen moeten 12,50 euro per persoon betalen. Het kost u en uw gezin bijna niets om een spannende dag mee te maken in het museum.

Kijk voor meer informatie: http://www.boijmans.nl/nl/

Bron afbeelding