Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

September & oktober: World Food Festival

Posted by on sep 3, 2013

September & oktober: World Food Festival

Culinaire smeltkroes
Nu de meeste festivals zijn gepasseerd, kun je in Rotterdam nog genieten van een evenement van wereldformaat. Het World Food Festival onthult de wereldkeuken van Rotterdam in volle glorie. Deze manifestatie van verschillende culturen heeft aan iedere culinaire liefhebber iets te bieden.

Zo kun je naast het struinen langs verschillende exposities over de toekomstige verbouwing van voedsel, de beste koks van Nederland aan het werk zien door zelf ook nieuw smaken te proeven. Naast de aandacht en het overvloed aan eten, zullen muziek en entertainment jouw ervaring tijdens dit festival nog verder verrijken.

Djemaa el Fna
De hele Rotterdamse horeca zet zich in voor dit festival, met als één van de toppunten de opening van het eetplein Djemaa el Fna, op het museumplein. Een ieder die in Marrakech heeft rondgelopen, zal vergelijkingen treffen tijdens dit spektakel. Je proeft en geniet niet alleen van typische Marokkaanse hapjes. In dit openluchtrestaurant is het namelijk de bedoeling dat er een smeltkroes ontstaat van alle culturen die Rotterdam rijk is.

Het World Food Festival staat zowel in de festivalagenda van september als in oktober en vindt plaats van 18 september tot en met 27 oktober. Het volledige programma van dit vijfweekse festival is te vinden op www.worldfoodfestival.nl.