Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

Stad van culturele diversiteit en ontwikkeling

Posted by on feb 27, 2014

Stad van culturele diversiteit en ontwikkeling

Rotterdam is een hippe stad, volop in ontwikkeling en bomvol evenementen die de culturele diversiteit van deze havenstad in al haar glorie tonen.

In de maand maart staan er vier grote evenementen in Rotterdam op de planning:

– De Rotterdamse Museumnacht op 8 maart
– De officiële opening van Rotterdam Centraal Station in de week van 13 maart
– Het Holi Feest van 16 tot en met 18 maart
– Het International Community Arts Festival Rotterdam van 26 tot en met 30 maart

Rotterdam:Moderne kunst- en cultuurstad

De Rotterdamse Museumnacht is al eerder beschreven op deze site, scroll daarom even naar beneden als je hier meer over wilt lezen. Wat wel leuk is om te weten is dat de Museumnacht dit jaar ook een installatie heeft op Rotterdam Centraal Station, waardoor de Museumnacht eigenlijk bijna overloopt in de officiële opening van het station.

Rotterdam is een aantrekkelijke stad voor liefhebbers van moderne architectuur. Vol trots zal de stad op 13 maart op feestelijke wijze haar nieuwste architectonische meesterwerk presenteren. Iedereen is welkom op dit meerdaagse feest op Rotterdam Centraal, waarvoor bekende Rotterdammers zijn uitgenodigd om het publiek te vermaken met zang, dans, sport en spel.

Vier de culturele diversiteit in Rotterdam

In Rotterdam wonen mensen met verschillende achtergronden die ieder hun eigen feesten vieren. Het Holi Feest is een lentefeest, maar voor de Hindoes ook een Nieuwjaarsfeest. Ze vieren de overwinning van het goede over het kwade en doen dit met veel kleur en luide muziek. Het is een erg gezellig festival dat gevierd wordt op het Afrikaanderplein.

Tot slotte herbergt het Rottersdams Wijktheater vanaf 26 maart voor vier dagen een prachtig intercultureel kunstenfestival. Je kunt er verschillende voorstellingen zien, gemaakt door internationale gezelschappen, voor jong en oud.