Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

T-shirts voor evenementen laten bedrukken

Posted by on feb 12, 2018

T-shirts voor evenementen laten bedrukken

Ga jij een evenement organiseren in Rotterdam? Of het nu met sport of bijvoorbeeld muziek te maken, een goede voorbereiding is erg belangrijk. Heb je al een planning gemaakt, en een draaiboek voor het precieze verloop van de dag? Heb je al gedacht aan acts of genodigden, en hoe je publiek gaat trekken? En heb je ook al gedacht aan het laten bedrukken van T-shirts voor je evenement?

Waarom voor een evenement shirts bedrukken?

Voor een evenement T-shirts ontwerpen heeft twee doelen. Enerzijds kun je voor de medewerkers die werkzaam zijn op het evenement een T-shirt laten bedrukken in de regio Rotterdam. Personeel is zo gemakkelijk herkenbaar en een uniforme en verzorgde uitstraling. Anderzijds kun je ook T-shirts laten bedrukken voor de bezoekers aan je evenement in Rotterdam, en deze verkopen of cadeau doen. Dit kan ook na het evenement de naambekendheid vergroten, en sommige kleding voor specifieke evenementen worden nog wel eens echte collectors items!

Bedrijfskleding voor evenementen

Organiseer je een evenement waarop verschillende bedrijven of organisaties aanwezig zullen zijn, of is het aan jou de taak om voor klanten of leveranciers van je bedrijf een evenement te organiseren? Dan is het altijd fijn als je personeel dat aanwezig is om alles in goede banen te leiden, gemakkelijk kunt onderscheiden van bezoekers aan het evenement. Kies in dat geval bijvoorbeeld een T-shirt in een opvallende kleur, met een logo van het evenement of je bedrijf.

Staat jouw bedrijf op een evenement en wil je met de kleding van de medewerkers op bijvoorbeeld de stand ook echt het publiek bereiken, dan is het nodig meer opvallende kleding te ontwerpen. Ga in dit geval voor kleding in een opvallende, felle kleur (echter wel meer geschikt voor een jonger publiek), en zorg voor meer aandacht door een grappige afbeelding of tekst. Je kunt er zelfs voor zorgen dat de kleding bezoekers aan het evenement echt tot actie aanzet. Dit doe je door de bedrijfsnaam, URL van de website of een QR-code weer te geven zodat mensen meer info over het bedrijf kunnen opzoeken. Of verbindt een winactie aan de kleding, door een gedeelte van een zin weer te geven die mensen dat zo origineel mogelijk moeten afmaken.

T-shirts voor bezoekers (verkoop of promotionele giveaway)

Een evenement is vaak gericht op een specifieke doelgroep. En evenementenbezoekers maken vaak deel uit van een netwerk van mensen uit diezelfde doelgroep, ook degenen die niet aanwezig zijn. Promotiekleding kan goed dienen om niet alleen bezoekers, maar het hele netwerk te bereiken. Bepaalde logo’s en merknamen zijn immers echt een statussymbool op kleding, kijk maar naar bekende kledingmerken zoals Benetton en Ralph Lauren. Daarnaast heeft het succes van bedrukte kleding ook te maken met de fun-factor, zoals de populaire boxershort van Zeeman een aantal jaar geleden.

Het liefst wil je dat mensen uit de doelgroep de kleding zoals een T-shirt dat je hebt laten bedrukken ook na het evenement nog vaak dragen. Bedenk daarom goed op welke doelgroep je je wilt richten en welke kleding zij draagt. Is dit bijvoorbeeld hip en trendy of juist meer chique en tijdloos?

Tip: exclusieve promotiekleding

Tenslotte nog een laatste tip als het aankomt op promotiekleding voor evenementen. Exclusiviteit spoort mensen altijd aan iets meer moeite te doen of geld te besteden dan wanneer ze zomaar iets kunnen krijgen of kijken. Dit is ook het geval bij de promotiekleding voor een evenement. Je kunt dit zomaar uitdelen of verkopen, maar mensen zullen meer moeite doen het te bemachtigen als het bezit iets unieks is. Dit bereik je bijvoorbeeld met deelname aan een wedstrijd of een loterij. De actieve betrokkenheid en inzet maken dat mensen een bedrijf of evenement zich beter zullen herinneren.