Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

Zomercarnaval in Rotterdam

Posted by on jul 24, 2015

Zomercarnaval in Rotterdam

Ben je toe aan een leuk uitje in Nederland? Breng dan een bezoek aan het Zomercarnaval in Rotterdam. Dit wordt gehouden op 25 juli 2015 in het centrum van Rotterdam. Het wordt ook wel de grootste tropische parade van Nederland genoemd. Er zijn veel optredens en acts waarvan je kunt genieten tijdens het zomercarnaval. Het is het festival waar je je ongegeneerd kunt laten gaan.

De geschiedenis van het Zomercarnaval
Het Rotterdamse Zomercarnaval vond in 1984 voor de eerste keer plaats in Rotterdam. Er kwamen toen zo’n 1.500 bezoekers op af. Inmiddels is dit aantal gestegen tot jaarlijks zo’n 750.000 bezoekers. Uiteraard is men altijd trouw gebleven aan de Caribische roots en komt het een culturele stad als Rotterdam zeker ten goede.

Dans mee op de muziek van 20 verschillende nationaliteiten
Tijdens deze bonte parade in de binnenstad van Rotterdam, is het onmogelijk om stil te blijven staan. Er is muziek aanwezig van zo’n 20 verschillende nationaliteiten. Daarmee is een echt feestje zeker gegarandeerd. Gooi daarom alle remmen los en beleef de magie van het Rotterdamse Zomercarnaval 2015.