Watt Rotterdam

Alle events in Rotterdam

Zomercarnaval in Rotterdam

Posted by on jul 18, 2013

zomercarnWelke inwoner van Rotterdam heeft nog nooit gehoord van de enige en echte hete zomercarnaval ? Dit jaar was het zomercarnaval maar liefst toe aan zijn 29ste editie en volgend jaar wordt het nog eens dubbel en dik feest want dan bestaat het zomercarnaval gebeuren maar liefst 30 jaren! Dit jaar vond het zomercarnaval plaats van 11 juni tot 16 juni. Vrijdag 14 juni vanaf 19.00 startte het hele gebeuren door diverse routes in de stad werd er feestelijk geopend door Battle of Drums.

De straatparade doorheen de stad

Om 13.00 stipt startte de zomerparade langs de bekende route doorheen de hele stad. Doorheen de hele stad zag je de mensenmassa meedraaien en zingen op allerlei bekende liedjes. Als je zag hoeveel volk daarop afkwam, kun je moeilijk voorstellen dat het ooit klein begonnen is in 1984.

Het prille begin in 1984

In 1984 werd door een klein groepje genaamd de Antilliaans Zomercarnaval het carnaval in de zomer in het leven geroepen. Het was de bedoeling om toen het feest van de gemeenschap ’s zomers door te laten gaan onder de blakende warme zon. Het was de bedoeling om de schoolkinderen stoom af te laten blazen en de stress eventjes te vergeten, het enige wat telde wat plezier en nog eens plezier. De dag van vandaag is zomercarnaval het feest waar man van ver komt om het live te mogen meemaken.


30 jaar volgend jaar in 2014zomerc

Volgend jaar in juni is het 30 jaar geleden dat het zomercarnaval begon in Rotterdam. Ben je van plan om een grootst feest te mogen meemaken, aarzel dan niet om te komen naar Rotterdam om de gekte en de menigte te zien draaien en zwaaien. Je bent in ieder geval van harte welkom!

Afbeeldingen: http://michaelbootfotografie.blogspot.nl